TEASER! COMING UP! 25.01.2012


TULEVAA SATOA
vaikuta ja tule mukaan facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/what-if-why-not-veganismia-videoin/167258760030248


VEGAANISET NAMUSET KOIRALLE*
HEFU ELI HAMPPUTOFU
KARAMELLI-INKIVÄÄRI
VEGAN POWER BARS ! -myslipatukoita
NOPEA NUUDELIKEITTO


*muhii vielä testikeittiössä



sunnuntai 23. lokakuuta 2011

#5 "Maggara & ruusukaalisalaatti"



Resepti:
Nakkimaggara
3 dl gluteenijauhoja
2 rkl gramjauhoja (kikhernejauhoja)
3 rkl oluthiivahiutaleita
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl sipulijauhetta
2 tl tavallista paprikajauhetta
0,5 tl savupaprikajauhetta (jos ei löydy --> korvaa lisäämällä tavallista paprikaa)
1 tl jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
ripaus kanelia
ripaus chilijauhetta (tai cayennepippuria, oman maun mukaan)


2 rkl maapähkinävoita
3 rkl ketsuppia
50 ml soijakastiketta
2 rkl öljyä (ei kylmäpuristettua! siinä on liian vahva maku tähän)
150 ml kidneypapuja (keitettynä tölkistä)
+ ota talteen noin desi pakkauksen nestettä! 


Ohje
sekoita kaikki aineet yhteen
ensin kuivat aineet
sitten kosteat aineet 
älä sekoita kosteita aineita sauvasekoittimella
--> tekstuuri kärsii
--> on mukava kun makkaroissa näkyy lisäksi pavunkuoren palasia (meetwurstia?)
--> sekoita kunnes et nää enää yhtään kokonaista papua
--> lisää noin 2/3 talteen ottamastasi nesteestä


sekoita kuivat ja kosteat aineet keskenään ja vaivaa noin 3 min
lisää loppu talteen otettu (lima)neste, jos pinta vaikuttaa liian kuivalta
kääri taikina muovipussiin tai tuorekelmuun ja pistä jääkaappiin lepäämään vähintään puoleksi tunniksi


leikkaa foliosta 8 sopivaa palasta mihin käärit makkarat
muotoile taikinasta pötkö
leikkaa pötkö puoliksi, leikkaa puolikkaat puoliksi ja puolikkaiden puolikkaat puoliksi --> saat kahdeksan palasta
pyörittele palaset pötkylöiksi ja kääri folioon vääntäen päät joulukarkkimaiselle kierteelle (ks. video)


höyrytä tai paista esilämmitetyssä uunissa (180°C)
1 h 15 min - 1 h 30 min (tiedän, vie aika pitkään...mutta pakko odottaa ellet halua syödä taikinamaisia nakkeja...)
jos höyrytät, pidä huoli että vesi kiehuu KOKO AJAN
jos paistat uunissa, voit ottaa foliot pois 75 minuutin jälkeen ja antaa olla vielä 15 min ilman käärettä tai kunnes pinta ruskistuu hieman (suosittelen!)


anna jäähtyä hieman ennen avaamista


makkarat ovat myös erityisen hyviä viipaloituna ja paistettuna
tämä on hyvä resepti esim. pyttipannua varten
minulle maistuvat jopa kylmänä...


Ruusukaalisalaatti (lämmin tai kylmä)
300 g ruusukaalin nuppusia
1/2 sipuli hienonnettuna
suolaa
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
pala inkivääriä hienonnettuna
noin 75 ml appelsiinimehua (on muuten sama asia kuin 5 rkl)
pippuria myllystä
1 rkl soijakastiketta
2 rkl öljyä pannulle (mieluiten ei kylmäpuristettua...)
pieni kourallinen paahdettuja seesaminsiemeniä/paahdettuja auringonkukansiemeniä tms. (voi jättää pois)
tuoretta timjamia (voi jättää pois tai korvata 1 tl kuivattua timjamia)


Ohje
poista ruusukaalin kannat (ks. video)
suikaloi ne
hienonna valkosipuli, sipuli ja inkivääri


lisää 2 rkl öljyä pannulle ja kuullota sipulia 2-3 min, lisää suolaa, se nopeuttaa prosessia
lisää valkosipuli ja inkivääri ja kuullota korkeintaan minuutti (älä ruskista!)
lisää ruusukaali
sekoittele
lisää sekoituksen jälkeen heti appelsiinimehu
sekoittele
lisää pippuria myllystä (tai oman maun mukaan)
lisää 1 rkl soijakastiketta
lisää vapaaehtoiset (kaikki muuthan ovat PAKOLLISIA!) paahdetut siemenet
sekoittele
lisää timjami ja anna jäähtyä 
TAI tarjoile höyryävän kuumana 


koristele halutessasi chilihiutaleilla


TARJOILUEHDOTUS JA TÄRKEÄ HUOMIO!
yhdessä nämä sopivat kylmän huurteisen kanssa (joka ei siis ole huurteinen neropatit! jos kalja olisi huurteessa niin se olisi jäässä! got ya! "huurteisuus" on oikeasti kastepisteisyyttä)...


Nauttikaa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti