Tavoitteena julkaista joka viikko vähintään kaksi lyhyttä jaksoa. Suunnitelmissa on muutakin, kuin pelkkiä reseptejä. Veganismia kokonaisvaltaisemminkin. Toivon, että blogin avulla veganismista kiinnostuneet voivat kokeilla uusia asioita ja myös, että konkarit saavat aina jotain uutta muhiteltavaa patoihinsa. Tottakai laitan sellaista ruokaa, mitä itse syön joka päivä - eli ei niinkään gourmeta mutta hyvää kyllä.
TEASER! COMING UP! 25.01.2012
TULEVAA SATOA
vaikuta ja tule mukaan facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/what-if-why-not-veganismia-videoin/167258760030248
VEGAANISET NAMUSET KOIRALLE*
HEFU ELI HAMPPUTOFU
KARAMELLI-INKIVÄÄRI
VEGAN POWER BARS ! -myslipatukoita
NOPEA NUUDELIKEITTO
*muhii vielä testikeittiössä
TULEVAA SATOA
vaikuta ja tule mukaan facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/what-if-why-not-veganismia-videoin/167258760030248
VEGAANISET NAMUSET KOIRALLE*
HEFU ELI HAMPPUTOFU
KARAMELLI-INKIVÄÄRI
VEGAN POWER BARS ! -myslipatukoita
NOPEA NUUDELIKEITTO
*muhii vielä testikeittiössä
torstai 26. tammikuuta 2012
#36 "Sokeroitu inkivääri"
Resepti: (siis anteeksi mikä "resepti", aineita on vain pari!)
noin 500 g inkivääriä (vai sanotaanko se inKIVÄÄREJÄ!)
vettä kiehautukseen
5 dl vettä
5 dl sokeria
lisää sokeria kuorrutukseen
vichyä (ja vodkaa) drinkkiin
Ohje
kuori inkiväärit käyttämällä lusikkaa - lusikka on kaikkien aikojen paras vehje inkiväärin kuorimiseen, kokeile vaikka!
pilko inkiväärit suurinpiirtein samankokoisiksi palasiksi
esikeitä niitä 20 min, joko
A) 20 min koko ajan samalla vedelle (tujumpi vaihtoehto)
B) 2 x 10 min siten, että vaihdat veden välissä (miedompi vaihtoehto)
suosittelen kokeilemaan aluksi b-vaihtoehtoa, varsinkin, jos inkiväärin erittäin tuju maku ei miellytä raakanakaan
siivilöi inkivääri ja heitä neste pois (tai juo, jos uskallat - se on terveellistä)
mittaa sitten kattilaan vesi ja sokeri
sekoita kunnes sokeri liukenee veteen kokonaan ja lisää inkivääri
sekoita hieman, mutta lopeta sekoitus heti, kun seos alkaa kiehua
anna kiehua kunnes neste on lähes kokonaan haihtunut (jäljellä vain siirappia 1-2 dl)
siivilöi inkivääri
kieritä palaset sokerissa ja asettele leivinpaperilla vuoratulle alustalle kuivumaan
kuivata 1-2 päivää (parhaimmillaan 2) tai muutama tuntikin riittää kiireiselle
rapistele sitten ylimääräistä sokeria pois halutessasi
säilö myös siirappi (sopii hyvin soijajäätelön, marjojen, puuron tai soijajogurtin päälle)
molemmat säilyvät teoriassa iäisyyksiä, mutta käytännössä ne katoavat alta aikayksikön
sekoita itsellesi juhlajuoma siirapista, vichystä ja haluamistasi lisukkeista (vodkasta tms)
go ginger go!
ja sitten vain om nom nom!
hyvä pikku jälkkäri, joka auttaa ruoansulatusta toimimaan tiuhasti!
myös oiva lahjaidea
Ps. Minulla oli suuria ongelmia iMovien kanssa - etenkin ääniraidat vekkuilivat ja jouduin säätämään ratkaisua useampia tunteja... pyrin hankkimaan lähipäivinä jotain helpotusta asiaan, Applen sponsorisoppari olisi nyt tarpeen :--) rahanhankintaan siiiis!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kannattaisi käyttää tässä reseptissä intiaanisokeria, ei valkoista sokeria!
VastaaPoista