TEASER! COMING UP! 25.01.2012


TULEVAA SATOA
vaikuta ja tule mukaan facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/what-if-why-not-veganismia-videoin/167258760030248


VEGAANISET NAMUSET KOIRALLE*
HEFU ELI HAMPPUTOFU
KARAMELLI-INKIVÄÄRI
VEGAN POWER BARS ! -myslipatukoita
NOPEA NUUDELIKEITTO


*muhii vielä testikeittiössä



perjantai 28. lokakuuta 2011

#8 "Kermainen kikhernepasta"



Resepti:
(2-3 hengelle)


4 rkl kylmää vegaanista margariinia (sen TULEE olla KYLMÄÄ, pidän usein kiireen varalta pakkasessa margariinia)


1 rkl oliiviöljyä
1 tölkki/rasia kikherneitä
3-4 valkosipulinkynttä
1/2-1 sitruunan mehu (voit kokeilla aluksi puolikasta, mutta sitruunaan rakastuu aika nopeasti...)
100 ml kuivaa valkoviiniä (plus ruokajuomaksi?)
kimppu persiljaa (tai tilliä, tai molempia!)
suolaa, pippuria (ehkäpä lisäksi muskottipähkinää tai cayennea? päätä itse!)


150-200 g täysjyväpastaa


valmistele kaikki kastikeainekset kuten videolla, niiden tulee olla valmiina - kastikkeen teko vie vain juuri sen verran minkä pasta kypsyy eli alle 10 min


keitä pasta ohjeen mukaan, suolaa vesi hyvin
italialaisten mukaan pastan keitinveden tulisi olla yhtä suolaista kuin Välimeri - niin totta!


valmista kastike
laita 1 rkl öljyä ERITTÄIN KUUMALLE pannulle ja paahda sen verran, että ne vähän tuoksuvat ja poksahtelevat
lisää valkosipuli ja kuullota tasan 30 sekuntia sekoitellen
lisää sitten valkoviini
ja sitruunamehu
ja anna porista noin minuutin ajan
lisää sitten kerma ja kiehauta
lisää persilja ja KÄÄNNÄ LEVYN LÄMPÖ POIS KOKONAAN!
TÄRKEÄÄ: kastike ei saa enää kiehua, kun alat sekoittamaan margariinia joukkoon
--> kastike ei emulgoidu eli rasva erottuu nesteestä pinnalle inhottavina luiruina ja pisteinä
--> sekoita pala kerrallaan ja lisää seuraava pala vasta kun edellinen on liuennut
ota kastikepannu levyltä ja mausta suolalla ja pippurilla (plus makusi mukaan vaikkapa cayennepippurilla tai muskottipähkinällä)


heitä keitetty pasta pannulle suoraan vedestään poimittuna (käytä kunnon pastaottimia, minulla kun ei sellaisia ole...) TÄRKEÄÄ: älä koskaan ikinä heitä pastan keitinvettä pois 
--> pastan keitinveden tärkkelys auttaa säilyttämään kiiltävän emulsion kastikkeessa
lisää siis 50-100 ml pastan keitinvettä vielä pastan joukkoon ja sekoita


kaada itsellesi lasi valkoviiniä
ja nauti
hetkessä hyvää


kastikkeen nimi ranskaksi on muuten "bör plan"
tai siis beurre blanc
normaalisti tehdään voilla mutta käy kuulkaa mainiosti näinkin!


ensi kertaan! tämä on kaikille kiireisille, koska kun tämän oppii kunnolla,
se on ainainen hätävara repertuaariin !

2 kommenttia:

  1. Kokeilin tätä tänään, korvasin vain valkoviinin kaapista löytyneellä oluella. Oli aivan mahtavaa kiitos!

    VastaaPoista
  2. Hei UPEAA kuulla, että joku kokeili jotain! Ja vieläpä positiivisin tuloksin ! Sain tästä kommentista intoa koko viikolle, kiitos siis! Ja olut on varsin hyvä vaihtoehto! Stay tuned, mulla on yksi kaljachili-resepti tulossa joulun jälkeen tässä, lämmin ja tulinen - ja maltainen! :D Jee, aurinkoa talvipäiviisi!

    VastaaPoista