Tavoitteena julkaista joka viikko vähintään kaksi lyhyttä jaksoa. Suunnitelmissa on muutakin, kuin pelkkiä reseptejä. Veganismia kokonaisvaltaisemminkin. Toivon, että blogin avulla veganismista kiinnostuneet voivat kokeilla uusia asioita ja myös, että konkarit saavat aina jotain uutta muhiteltavaa patoihinsa. Tottakai laitan sellaista ruokaa, mitä itse syön joka päivä - eli ei niinkään gourmeta mutta hyvää kyllä.
TEASER! COMING UP! 25.01.2012
TULEVAA SATOA
vaikuta ja tule mukaan facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/what-if-why-not-veganismia-videoin/167258760030248
VEGAANISET NAMUSET KOIRALLE*
HEFU ELI HAMPPUTOFU
KARAMELLI-INKIVÄÄRI
VEGAN POWER BARS ! -myslipatukoita
NOPEA NUUDELIKEITTO
*muhii vielä testikeittiössä
TULEVAA SATOA
vaikuta ja tule mukaan facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/what-if-why-not-veganismia-videoin/167258760030248
VEGAANISET NAMUSET KOIRALLE*
HEFU ELI HAMPPUTOFU
KARAMELLI-INKIVÄÄRI
VEGAN POWER BARS ! -myslipatukoita
NOPEA NUUDELIKEITTO
*muhii vielä testikeittiössä
keskiviikko 11. tammikuuta 2012
#32 "Kaljachili"
Resepti:
(4-6:lle henkilölle)
2 rkl oliiviöljyä
1 iso sipuli
2 punaista paprikaa
2 valkosipulinkynttä
1-2 tl chilihiutaleita (oman maun mukaan, itse pistin 2 tl)
2 tl jauhettua juustokuminaa
2 tl jauhettua korianteria
ripaus kanelia (ei välttämätön)
1,5 dl soijarouhetta (tummaa tai vaaleaa, voit korvata myös käyttämällä punaisia linssejä)
1 tölkki kaljaa (tai vaihtoehtoisesti noin 3 dl vettä/kasvislientä)
50 ml soijakastiketta
50 ml vettä
200 g paseerattua tomaattia (tai tomaattiketsuppia)
3 rkl sokeria
1 tölkki tomaattimurskaa
2 rasiaa kidneypapuja
2 tl kaakaojauhetta (100% kaakaojauhetta, ei sokerijuttuja!)
Ohje
kuutioi sipuli ja paprikat
hienonna valkosipulinkynnet
lisää öljyä pannulle ja kuullota sipuli ja paprikat pehmeiksi, lisää sitten valkosipuli
kuullota kunnes valkosipuli tuoksuu
lisää mausteet (chilihiutaleet, juustokumina, korianteri, kaneli)
sekoita
kaada kalja, soijakastike ja vesi samaan kulhoon ja sekoita kevyesti
lisää nestesekoitus pataan
kiehauta ja anna porista ilman kantta kunnes kaikki alkoholi on karannut pois ja nesteen määrä on selkeästi vähentynyt
lisää sitten paseerattu tomaatti (tai ketsuppi), sokeri, tomaattimurska, valutetut kidneypavut ja kaakaojauhe
kiehauta ja anna hautua kannen alla noin tunti
voit halutessasi hauduttaa vielä ekstra-aikaa ilman kantta, jos mielit chilistäsi paksumpaa
muista, että kaikki erittäin suloisen loistokkaan hyvä vie myös aikaa muhia!
Nauti sellaisenaan tai täysjyväviljalisäkkeen kera!
Rapsakkaa talvea kaikille!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti