Tavoitteena julkaista joka viikko vähintään kaksi lyhyttä jaksoa. Suunnitelmissa on muutakin, kuin pelkkiä reseptejä. Veganismia kokonaisvaltaisemminkin. Toivon, että blogin avulla veganismista kiinnostuneet voivat kokeilla uusia asioita ja myös, että konkarit saavat aina jotain uutta muhiteltavaa patoihinsa. Tottakai laitan sellaista ruokaa, mitä itse syön joka päivä - eli ei niinkään gourmeta mutta hyvää kyllä.
TEASER! COMING UP! 25.01.2012
TULEVAA SATOA
vaikuta ja tule mukaan facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/what-if-why-not-veganismia-videoin/167258760030248
VEGAANISET NAMUSET KOIRALLE*
HEFU ELI HAMPPUTOFU
KARAMELLI-INKIVÄÄRI
VEGAN POWER BARS ! -myslipatukoita
NOPEA NUUDELIKEITTO
*muhii vielä testikeittiössä
TULEVAA SATOA
vaikuta ja tule mukaan facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/what-if-why-not-veganismia-videoin/167258760030248
VEGAANISET NAMUSET KOIRALLE*
HEFU ELI HAMPPUTOFU
KARAMELLI-INKIVÄÄRI
VEGAN POWER BARS ! -myslipatukoita
NOPEA NUUDELIKEITTO
*muhii vielä testikeittiössä
keskiviikko 4. tammikuuta 2012
#31 "Aurinkoinen aamiainen"
Resepti:
(pekonia massoille, kokkelia kolmelle)
KOOKOSPEKONI (8-10:lle lisukkeena)
200 g kookoshiutaleita (2 pkt)
4 rkl soijakastiketta
3 rkl sokeria
3 rkl oliiviöljyä (mieluiten extra virgin!)
1 tl paprikajauhetta (tai jos et käytä savuaromia -> savupaprikajauhetta samainen määrä!)
1/2 tl valkosipulijauhetta
1/2 tl sipulijauhetta
1/2 tl nestemäistä savuaromia (liquid smoke)
Ohje
sekoita kaikki ainekset
vuoraa uunivuoka/astia leivinpaperilla ja heitä seos siihen
paista 160°C uunissa koko ajan valvoen ja välillä sekoitellen noin 30 min
tai kunnes seos on kauttaaltaan rapea ja selkeästi ruskistunut ja tuoksuva
nauti kera leivän tai sellaisenaankin!
TOFUKOKKELI (2-4:lle henkilölle)
250-500 g kiinteää tofua (syöjien määrän mukaan)
1 rkl öljyä pannulle
1/2 tl kurkumaa
1/2 tl sipulijauhetta
1-11/2 tl mustaa suolaa eli kala namakia (black salt, rikkipitoinen suola, joka maistuu epäilyttävän paljon kananmunalta, jos et halua käyttää tätä, käytä sen sijaan 1-2 rkl soijakastiketta)
2 rkl vegaanista margariinia
1 rkl oluthiivahiutaleita
Ohje
kokkeloi tofu puhtain käsin kulhoon
kuumenna öljy pannulla ja lisää kurkuma sekä sipulijauhe, kuullota tuoksuvaksi
lisää tofu ja paista kunnes se ruskistuu hieman
mausta mustalla suolalla tai jos sitä ei löydy, käytä soijakastiketta
lisää margariini ja oluthiivahiutaleet
sekoita ja tarjoile
voit myös koristella kokkelin tuoreilla yrteillä, esim. timjami ja oregano käyvät loistavasti jos niitä sattuu olemaan!
KOKOAMINEN
kokoa maailman paras aamiainen puristamalla kokkelin päälle tuoretta sitruunamehua
tarjoile pekoni majoneesilla vuoratuilta leiviltä kunniapaikalta
ja nautiskele!
nam nam om nom
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti