Tavoitteena julkaista joka viikko vähintään kaksi lyhyttä jaksoa. Suunnitelmissa on muutakin, kuin pelkkiä reseptejä. Veganismia kokonaisvaltaisemminkin. Toivon, että blogin avulla veganismista kiinnostuneet voivat kokeilla uusia asioita ja myös, että konkarit saavat aina jotain uutta muhiteltavaa patoihinsa. Tottakai laitan sellaista ruokaa, mitä itse syön joka päivä - eli ei niinkään gourmeta mutta hyvää kyllä.
TEASER! COMING UP! 25.01.2012
TULEVAA SATOA
vaikuta ja tule mukaan facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/what-if-why-not-veganismia-videoin/167258760030248
VEGAANISET NAMUSET KOIRALLE*
HEFU ELI HAMPPUTOFU
KARAMELLI-INKIVÄÄRI
VEGAN POWER BARS ! -myslipatukoita
NOPEA NUUDELIKEITTO
*muhii vielä testikeittiössä
TULEVAA SATOA
vaikuta ja tule mukaan facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/what-if-why-not-veganismia-videoin/167258760030248
VEGAANISET NAMUSET KOIRALLE*
HEFU ELI HAMPPUTOFU
KARAMELLI-INKIVÄÄRI
VEGAN POWER BARS ! -myslipatukoita
NOPEA NUUDELIKEITTO
*muhii vielä testikeittiössä
lauantai 14. tammikuuta 2012
#33 "Hirssisalaatti"
Resepti:
(lisukkeena 6-8:lle, ateriana 4-6:lle)
2,5 dl hirssiä (tai muuta haluamaasi viljaa)
4-5 kevätsipulia
1 basilikakimppu
1 persilja/korianterikimppu
3/4 - 1 tölkki aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä 1 dl
1 sitruunan kuori ja mehu
1 valkosipulinkynsi
2-3 tl dijonsinappia
2 rkl tahinia
suolaa, pippuria
pähkinöitä
Ohje
paahda hirssiä ensin kuivalla pannulla, kunnes se tuoksahtaa hieman popcornilta ja poksahtelee kevyesti
keitä hirssi 3-kertaisessa vesimäärässä (7,5 dl) ensin kiehauttaen ja sitten peittäen kannella
aikaa kuluu 10-15 min, mutta keitä kunnes vesi on haihtunut ja imeytynyt hirssiin
pöyhi hirssi haarukalla (ei millään muulla välineellä!)
aseta se sivuun jäähtymään hieman
pilko kevätsipulien vaaleat osat hienoksi ja vihreät osat suuremmiksi paloiksi
hienonna basilika haluamaasi metodia käyttäen (ks. video)
lisää aurinkokuivatut tomaatit ja säilytä öljy (lisää juuri sen verran kuin itse haluat)
raasta sitruuna ja lisää kulhoon kuoriraaste
tee kastike pusertamalla tai raastamalla valkosipulinkynsi
lisää kastikekulhoon 1 dl aurinkokuivattujen tomaattien säilöntäöljyä
lisää sinappi, sitruunan mehu ja tahini
lisää makusi mukaan suolaa ja pippuria
sekoita vispilällä tasaiseksi
yhdistä kaikki ainekset kulhossa ja lisää vielä persilja/korianteri
paahda kruunuksi pähkinöitä kuivalla pannulla
sekoita hellästi (hirssi paakkuuntuu helposti)
tarjoile valkoviinin, hyvän seuran ja sitruunanpuolikkaan kera
nauti!
hurmaa makuhermosi
Ps. Huomaatko kämmini viime reseptien vuosiluvuissa?
Sattuu sitä, kaikille. Hoh hoh.
Ehkä nyt voisin siis toivottaa viimein hyvää uutta vuotta...?
Kannattaa seurata tarkasti. Tämä on "etsi virhe"-tyyppinen ohjelma.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti