Tavoitteena julkaista joka viikko vähintään kaksi lyhyttä jaksoa. Suunnitelmissa on muutakin, kuin pelkkiä reseptejä. Veganismia kokonaisvaltaisemminkin. Toivon, että blogin avulla veganismista kiinnostuneet voivat kokeilla uusia asioita ja myös, että konkarit saavat aina jotain uutta muhiteltavaa patoihinsa. Tottakai laitan sellaista ruokaa, mitä itse syön joka päivä - eli ei niinkään gourmeta mutta hyvää kyllä.
TEASER! COMING UP! 25.01.2012
TULEVAA SATOA
vaikuta ja tule mukaan facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/what-if-why-not-veganismia-videoin/167258760030248
VEGAANISET NAMUSET KOIRALLE*
HEFU ELI HAMPPUTOFU
KARAMELLI-INKIVÄÄRI
VEGAN POWER BARS ! -myslipatukoita
NOPEA NUUDELIKEITTO
*muhii vielä testikeittiössä
TULEVAA SATOA
vaikuta ja tule mukaan facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/what-if-why-not-veganismia-videoin/167258760030248
VEGAANISET NAMUSET KOIRALLE*
HEFU ELI HAMPPUTOFU
KARAMELLI-INKIVÄÄRI
VEGAN POWER BARS ! -myslipatukoita
NOPEA NUUDELIKEITTO
*muhii vielä testikeittiössä
sunnuntai 22. tammikuuta 2012
#35 "Pure pähkinä -kastike!"
Resepti:
(kastikkeena 5-6:lle henkilölle)
250 g maustamatonta tofua (tai 2 dl soijasuikaleita tai soijarouhetta)
2 rkl neitsytkookosöljyä (tai muuta öljyä)
1 punainen pieni sipuli
1 punainen paprika
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
palanen inkivääriä
2 (pientä) tölkkiä ananaskuutioita
3 rkl maapähkinävoita
2 rkl soijakastiketta
1 limetin mehu ja kuori raastettuna
1 rkl palmusokeria (tai muuta sokeria)
pari tippaa paahdettua seesamiöljyä (huom. nimenomaan paahdettua - sitä kalliimpaa!)
1 tölkki kookosmaitoa
ananastölkkien mehu
lisäksi korianteria, suolattuja maapähkinöitä ja keitettyä ohraa
Ohje
purista tofu, joko tofunpuristimella tai tavallisella kirjapinomenetelmällä (tarkoitus on saada ylimääräinen vesi pois tofusta) ja pilko se sitten kuutioiksi
laita kookosöljy pannulle ja paista tofupalat
siirrä rapeiksi paistetut kuutiot hetkeksi sivuun
hienonna valkosipuli, inkivääri ja poista chilistä siemenet ja hienonna sekin
pilko sipuli ja paprika
valuta ananaskuutiot (ota mehu talteen)
aloita sipulin paistaminen (ei tarvitse lisätä öljyä jos käytät samaa pannua!)
kuullota rauhallisella lämmöllä ja tee sillä aikaa maustekastikeseos
sekoita yhteen maapähkinävoi, soijakastike, limetin kuori ja mehu, palmusokeri, seesamiöljy ja kookosmaito - näistä tulee maustekastike
sekoita joukkoon myös ananastölkkien mehu
lisää paprikat sipulin joukkoon, kuullota ja lisää sitten valkosipuli, inkivääri ja chili
kuullota tuoksuvaksi ja lisää sitten ananaskuutiot ja tofu
lisää myös maustekastike ja hämmennä
kiehauta ja anna porista ilman kantta noin 15 min tai kunnes koostumus on mieleisesi
(kastike keittyy kokoon ja suurustuu hiljalleen)
lisää viimeiseksi joukkoon korianteripuskan lehdet ja sekoita
maista ja mausta tarpeen mukaan
keitä lisukkeeksi ohraa tai muuta haluamaasi lisuketta
koristele suolapähkinöillä
kastike kruunaa kauniin talvipäivän tulisella täyteläisyydellään!
olkaa hyvä!
Ps. suurin osa aineksista löytyy yleensä kuiva-ainekaapista - paljon tölkkejä! pitää olla hyvä varasto! :)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti