TEASER! COMING UP! 25.01.2012


TULEVAA SATOA
vaikuta ja tule mukaan facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/what-if-why-not-veganismia-videoin/167258760030248


VEGAANISET NAMUSET KOIRALLE*
HEFU ELI HAMPPUTOFU
KARAMELLI-INKIVÄÄRI
VEGAN POWER BARS ! -myslipatukoita
NOPEA NUUDELIKEITTO


*muhii vielä testikeittiössä



sunnuntai 11. joulukuuta 2011

#23 "Bataattilaatikko pähkinänkuoressa"



Resepti:


2 isoa bataattia (enemmän kuin kilo, lähemmäs kahta kiloa luulisin...)
hieman suolaa
2 rkl vegaanista margariinia


3 rkl pellavansiemeniä
100 ml vettä
75 ml siirappia
150 ml soijajogurttia (tai kuten videolla, eli 150 g silken tofua + 50 ml soijamaitoa)
3/4 tl vaniljaesanssia
1 tl suolaa
1 rkl maustepippuria
1/2 tl muskottipähkinää


200 g pekaanipähkinöitä (tai muita pähkinöitä!)
125 ml ruskeaa sokeria (tai tavallista luomusokeria)
100 ml jauhoja
5 rkl vegaanista margariinia sulana


Ohje


kuori ja pilko bataatit
keitä bataattipalasia suolatussa vedessä kunnes ne ovat pehmeitä
valuta vesi 
lisää margariini ja hieman suolaa
soseuta bataatit


jauha pellavansiemenet veden kanssa limamömmöksi
lisää siemenmömmö kulhoon
lisää siirappi
lisää soijajogurtti (tai kuten videolla, lisää silken tofu - kokeilin molempia ja molemmat toimivat hyvin, suosittelen silti mututuntumalla soijajogurtin käyttöä... simppelimpää!)
lisää vaniljaesanssi, suola, maustepippuri ja muskottipähkinä
(lisää soijamaitoa, jos käytit silken tofua)
sekoita bataattisose mukaan vähän kerrassaan


voitele foliovuokia tarpeellinen määrä ja lusikoi laatikkomassa niihin


tee kuorrute sekoittamalla pekaanipähkinät, sokeri, jauhot ja sulatettu margariini
hypistele täyte laatikoiden päälle ja painele lopuksi hieman,
jotta pähkinät eivät muodosta herkästi palavia ulokkeita


esilämmitä uuni 180°C ja paista laatikoita 25-30 min
voit vielä lopuksi laittaa pariksi minuutiksi uunin grillivastuksen päälle,
jotta kuorrute ruskistuu kauniisti... varo kuitenkin, ettei kuorrute pala!


nautiskele joulupöydässä, hyvässä seurassa!
olkaa hyvä!



4 kommenttia:

  1. Hei!

    Kiitos ohjeesta. Itse laatikko-osuus oli mielestäni hyvää, ohje helppo toteuttaa. Pakko kuitenkin tulla sanomaan, että kuorrute oli meidän makuun.. no, ei ollenkaan. Pähkinäisyys kyllä jees, mutta sokerin määrä oli todellakin liikaa.

    Halusin mainita tästä siksi, että luotin videosi vakuutukseen. "Kokeile ihmeessä" ja "Palautehan oli loistavaa!" ovat ehkä sellaisia kommentteja, jotka vaativat tuekseen hiukan lisäselvitystä. Vai olisiko minun pitänyt ymmärtää "makeasta vaihtelusta"?

    VastaaPoista
  2. Jep tosiaan! Kuorrute on todella makea, se olisi ehkä pitänyt hyvin tehdä selväksi myös - makeaa vaihtelua indeed! Mutta testailtiin ehkä sitten sellaisessa seurassa, missä makea oli erittäin haluttua - makeushan voi riippua myös siitä, miten ohuelti kuorrutteen levittää laatikon päälle... tarkoitus ei olekaan saada isoja palasia kuorrutesokeria vaan sen on tarkoitus täydentää laatikon omaa makeutta... selvensinköhän yhtään? Omasta mielestäni kuorrute on HYYYVIN makea, mutta tokihan jouluna saa ollakin vähän överi... mutta sokerin määrää voi hyvin vähentää desiin halutessaan, hyvä kun asia tuli ilmi, koska kaikki eivät todellakaan tykkää turhan sokerisesta, toiset taas tykkäävät. Testattiin tyttöporukalla ja perheen kesken, tykättiin kyllä kaikki. Siitä siis palaute :)

    Kiva kun kokeilit ja kiitos hirmusti palautteesta! Se on erittäin tervetullutta! :)

    VastaaPoista
  3. Joo eipä kestä :)

    Bataatti on itsessäänkin sen verran makeeta, että mun mielestä ei olis välttämättä lisämakeutta tarvinnut lainkaan. Olisi hauskaa jos ohjeeseen olisi myös vaihtoehtoinen kuorrute, joka ei olis vaikka ollenkaan makea! '

    Kiitos kuitenkin joulupöydän erikoisuudesta.

    VastaaPoista
  4. Jep, lupaan täten kehitellä seuraavaksi jouluksi jotain erilaista :) itseasiassa inspiroiduin tähän reseptiin amerikkalaisesta vastineesta, jonka kuorrutteeseen käytetään yleensä pekaanipähkinöiden (ja sokerin) lisäksi vielä vaahtokarkkeja... eli huh huh :D

    Mutta tosiaan, hyvin paljon kiitoksia - hyvä tietää eri mielipiteet, että voi luoda mahdollisimman monille mieluisia reseptejä :) ensi jouluksi tulee sitten erityisesti sinua ajatellen uusittu ja ei niin makea resepti :)

    Ihanaa uutta vuotta ! Ja aurinkoa harmauden keskelle! :)

    VastaaPoista