Resepti:
(1:lle nälkäiselle, 4:lle viisaalle)
250-500 g kiinteää tofua
2 valkosipulinkynttä
2 cm:n pala inkivääriä
1 limen mehu ja kuori
0,5 dl soijakastiketta
0,5 dl oluthiivahiutaleita
0,5 dl omenaviinietikkaa
2 rkl tahinia (seesamitahna)
1/2 tl paahdettua seesamiöljyä (vahvaa, ei tarvita paljon!)
tuoretta korianteria kimppu
2 tl agavesiirappia (tai ruskeaa sokeria)
1 tl jauhettua juustokuminaa
mustapippuria myllystä
ripaus cayennepippuria
ripaus spirulinamerilevää (ei ole välttämätön, mutta suosittelen!)
0,5 dl vettä
sekoita
pakasta ja sulata tofu huolellisesti
--> pakastaminen muuttaa koostumusta siten, että ylimääräinen vesi on helpompi puristaa ulos
--> voit myös painaa tofun perinteisellä menetelmällä (puoli tuntia pyyhkeeseen käärittynä, kirjapainon alla)
viipaloi tofu
laita viipaleet kannelliseen rasiaan ja kääntele muutaman kerran varovasti
marinoi vähintään 30 min jääkaapissa
--> mitä pidempään, sen parempi (suosittelen tekemään edellisenä iltana!)
syö kylmänä salaatissa
paista pannulla seesamiöljyssä
tai paista uunissa (ohjeet videossa)
pannulla paistaessa tee kuten sanon, älä kuten tein
--> pyyhi ylimääräinen marinadi pois palasista ennen paistoa, näin saat rapeamman lopputuloksen
--> lisää marinadia pannulle vasta kun olet paistanut tofun molemmilta puolilta rapeaksi
tarjoa ihmeessä keitetyn ohran, perunoiden tai quinoan kera
Seesamitofu, olkaa hyvä!
Hienoa Lotta, seurantaan meni!
VastaaPoistaKäyhän tsekkaan myös Priest of Seitan ;)
Kiitos! Tosiaan pistän tilauksena piakkoin mun jonkin nakkimakkarareseptini kiitoksena seurannasta nyt vähintään :D Ja tsekkailenhan toki!
VastaaPoista