TEASER! COMING UP! 25.01.2012


TULEVAA SATOA
vaikuta ja tule mukaan facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/what-if-why-not-veganismia-videoin/167258760030248


VEGAANISET NAMUSET KOIRALLE*
HEFU ELI HAMPPUTOFU
KARAMELLI-INKIVÄÄRI
VEGAN POWER BARS ! -myslipatukoita
NOPEA NUUDELIKEITTO


*muhii vielä testikeittiössä



keskiviikko 26. lokakuuta 2011

#6 "Härkäpapupullat & tsatsiki"



Resepti:

Härkäpapupyörykät
(15-16 pullaa)

1 dl korppujauhoja
250 ml kasvimaitoa (käytin soijamaitoa, mutta mikä tahansa käy!)

250 ml härkäpapurouhetta (sitä saa täältä:http://www.omamaa.fi/)
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl suolaa
2 tl ruskeaa sokeria
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl basilikaa
1 rkl salviaa
3 rkl öljyä
2 rkl oluthiivahiutaleita

2 rkl öljyä (ja tarvittaessa enemmän)

Ohje

sekoita korppujauhot ja maito
anna turvota 5 min

sekoita kaikki muut aineet keskenään
sekoita korppujauhomaitoseos mukaan
muotoile pyöryköiksi (jos katsot tarkkaan niin huomaat, että videollakin on lautasella 15 pullaa, eikä 16, kuten väitän... laskuvirhe...sitä sattuu! Tein tosin melkoisen isoja pullia...)
paista pannulla kahdessa erässä, älä kitsastele öljyn määrässä, pannun tulee olla kokonaan öljyn peitossa, että pullat saavat kultaisen ja rapean kuoren
anna pullille myös aikaa paistua rauhassa

ota pois pannulta ja tarjoile

Tsatsiki

3 dl soijajogurttia
1 kurkku
1-2 valkosipulinkynttä puristettuna
2 rkl oliiviöljyä
2-3 tl suolaa itketykseen
1-2 tl agavesiirappia (tai ruskeaa sokeria)
2 rkl tuoretta minttua

Ohje

valuta soijajogurtti suodatinpaperilla vuoratussa siivilässä vähintään 2 h, jopa yön yli
raasta kurkku ja itketä sitä 10 min hieromalla siihen suola
valuta kurkku ja painele sitä siivilän läpi, jotta vettä valuu mahdollisimman paljon pois
sekoita jogurtti, kurkku ja loput aineet
anna maustua jääkaapissa vielä tunti
HUOM! Älä nyt ihmeessä juo sitä kurkkumehua...
Suolaisia kyyneleitä...

Mutta pyörykät ovat nam!
Kokeile!
Ensi kertaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti