TEASER! COMING UP! 25.01.2012


TULEVAA SATOA
vaikuta ja tule mukaan facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/what-if-why-not-veganismia-videoin/167258760030248


VEGAANISET NAMUSET KOIRALLE*
HEFU ELI HAMPPUTOFU
KARAMELLI-INKIVÄÄRI
VEGAN POWER BARS ! -myslipatukoita
NOPEA NUUDELIKEITTO


*muhii vielä testikeittiössä



perjantai 21. lokakuuta 2011

#4 "Helppo tofu!"



Resepti:
(niin monelle kuin mieli tekee...)

250-500 g kiinteää tofua

50 ml soijakastiketta
50 ml omenaviinietikkaa
2-3 rkl agavesiirappia (tai ruskeaa sokeria)
1 tl jeeraa eli juustokuminaa jauhettuna
1-2 rkl rypsiöljyä
tuoreita yrttejä karkeasti revittynä (timjamia ja korianteria)
1 dl appelsiinimehua


TOFUMARINADIN LYHYT OPPIMÄÄRÄ

PERUSKAAVA

suolainen+hapan+makea+öljy+mausteet & yrtit+neste


suola = soijakastike, ruokasuola, miso jne.
hapan = omenaviinietikka ym. etikat, sitruuna, lime (myös kuivat viinit käyvät tähän, esim. punaviini) jne.
makea = sokeri, siirappi, melassi jne.

jotain öljyä on oltava -> tofu on melkein rasvaton + jotkin mausteet "heräävät" öljyn avulla paremmin

lisäksi oman maun mukaan erilaisia mausteita ja yrttejä - käytä tuoreita yrttejä aina kun mahdollista

tulisuutta saat lisäämällä tuoretta tai jauhettua chiliä 
voit myös kokeilla lisätä mausteina valkosipuliainkivääriä tai silputtua sipulia

lopuksi nestettä tarpeeksi, että saadaan aikaan tarpeeksi marinadia...
tähän voit heittää myös villejä ideoitasi: marinoi tuoremehussa, kookosmaidossa tai kaljassa...
tai sitten lisää ihan vettä vain! 

marinoi jääkaapissa vähintään 30 min ja jopa yön yli

... TOFU KAHDELLA TAVALLA...
uunissa ja pannulla

vaihtoehto 1) uunitofu
- öljyä uuniastia
- lado marinoituneet tofupalat astiaan
- paista uunissa aluksi 15 min 180 °C
- ota tofu uunista --> käännä palaset ympäri ja  lusikoi ylimääräistä marinadia päälle
- paista toiset 15 min (tai kunnes marinadi on kokonaan imeytynyt)
- tarjoa

vaihtoehto 2) pannutofu
- mausta perunajauhot mielesi mukaan suolalla, pippurilla yms. (voit esimerkiksi laittaa samoja mausteita kuin marinadissa)
- upota tofu kahdesti jauhoihin, jotta siihen tulee tasainen ja tarpeeksi paksu kerros tärkkelystä
- jauhotus on valinnainen, maistuu myös hyvältä ilman, mutta kokeile, jos et ole ennen kokeillut
- öljyä pannulle
- paista 4-5 min per puoli (voit paistaa myös tofun sivupuolet kuten videolla)
- tarjoa

salaatti on raikas lisä tofun kanssa ja voit käyttää kastikkeena lopun marinadin, 
niin se ei mene hukkaan 
voit tarjoilla myös vaikkapa nuudelien ja paistetun sipulin kanssa
... hauskoja tofuhetkiä!

3 kommenttia:

  1. Mahtava blogi-idea! Kuten joku mainitsi tuolla eo-foorumilla, olis vielä hienompaa jos saisit kaverin kuvaamaan "oikeeseen" tv-kokkityyliin. ;) Linkitän tän omaan blogiini.
    T. Suvi / keittiojapuutarha.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon! Suunnitteilla on erilaisiakin episoodeja, joissa tulen myös itse esiintymään, mutta koska haluan saada julkaisutahdin pysymään vilkkaana, tyydyn pääosin tällaiseen anonyymimpaan tapaan ;) mutta kaikki toiveet toteutetaan, jos toivotaan enemmän Lottaa niin jep jep :D

    Ja kiitos vielä hurjasti linkityksestä! Arvostan elettäsi suuresti, varsinkin, kun sinun blogisi on upea!

    Terveisin,
    L

    VastaaPoista
  3. Mitää! Ihana video. Olen aika tauno näköjään kun en ole tajunnut tehdä puoliakaan näistä asioisa, vaikka tofun käyttäjä olenkin melkein kymmenen vuoden kokemuksella!

    VastaaPoista