Tavoitteena julkaista joka viikko vähintään kaksi lyhyttä jaksoa. Suunnitelmissa on muutakin, kuin pelkkiä reseptejä. Veganismia kokonaisvaltaisemminkin. Toivon, että blogin avulla veganismista kiinnostuneet voivat kokeilla uusia asioita ja myös, että konkarit saavat aina jotain uutta muhiteltavaa patoihinsa. Tottakai laitan sellaista ruokaa, mitä itse syön joka päivä - eli ei niinkään gourmeta mutta hyvää kyllä.
TEASER! COMING UP! 25.01.2012
TULEVAA SATOA
vaikuta ja tule mukaan facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/what-if-why-not-veganismia-videoin/167258760030248
VEGAANISET NAMUSET KOIRALLE*
HEFU ELI HAMPPUTOFU
KARAMELLI-INKIVÄÄRI
VEGAN POWER BARS ! -myslipatukoita
NOPEA NUUDELIKEITTO
*muhii vielä testikeittiössä
TULEVAA SATOA
vaikuta ja tule mukaan facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/what-if-why-not-veganismia-videoin/167258760030248
VEGAANISET NAMUSET KOIRALLE*
HEFU ELI HAMPPUTOFU
KARAMELLI-INKIVÄÄRI
VEGAN POWER BARS ! -myslipatukoita
NOPEA NUUDELIKEITTO
*muhii vielä testikeittiössä
sunnuntai 4. joulukuuta 2011
#20 "Teriyakitempeh"
Resepti:
400 g tempehtä (tai tofua, puristettuna)
palanen tuoretta inkivääriä, käytä vain mehu
1,25 dl soijakastiketta
1,25 dl sakea tai sherryä
60 ml mirin-viiniä
2 rkl ruskeaa sokeria
1 tl perunajauhoja + 1 rkl vettä
lisukkeeksi keitettyä ohraa
Ohje
tee marinadi sekoittamalla kaikki ainekset (paitsi perunajauho) ja viipaloi tempeh tai tofu
laita palaset marinadiin ja marinoi mieluiten yön yli, vähintään tunnin ajan
ota palaset marinoinnin jälkeen pois marinadista ja kaada marinadi kattilaan
kiehauta marinadi kastikkeeksi ja lisää sitten perunajauhot (veteen sekoitettuna) keitä hetki, kunnes kastike sakenee
paista tempehpalaset pannulla ensin ruskeiksi erissä ja laita sitten kaikki palaset pannulle takaisin, ota lämpö pois päältä ja lusikoi vähäsen tekemääsi kastiketta päälle - näin luot teriyakin eli "kiillotus" "paiston"
tarjoile teriyakitempeh ohran kanssa
lisäksi kevätsipulia, seesaminsiemeniä ja chilihiutaleita
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti