TEASER! COMING UP! 25.01.2012


TULEVAA SATOA
vaikuta ja tule mukaan facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/what-if-why-not-veganismia-videoin/167258760030248


VEGAANISET NAMUSET KOIRALLE*
HEFU ELI HAMPPUTOFU
KARAMELLI-INKIVÄÄRI
VEGAN POWER BARS ! -myslipatukoita
NOPEA NUUDELIKEITTO


*muhii vielä testikeittiössä



keskiviikko 21. joulukuuta 2011

#26 "Seitankinkku"





Resepti:


4,5 dl gluteenijauhoja
1 dl gramjauhoja
0,5 dl soijajauhoja
0,5 dl oluthiivahiutaleita
2 tl paprikajauhetta
1 tl savupaprikajauhetta
1/2 tl kurkumaa
1/2 tl inkivääriä
1 rkl kasvisliemijauhetta
1/2 tl suolaa


400 g siitakesieniä (tai muita sieniä, minun sieneni olivat pakkasesta, koska ne ovat halvimpia...)
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa
1 rkl sokeria
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 dl soijakastiketta
2 dl vettä ja lisää tarvittaessa


Marinadi: (voit korvata tämän myös kokonaan ketsupilla)
4 rkl tomaattipyrettä tai ketsuppia
2 rkl soijakastiketta
1 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl siirappia tai sokeria
2 rkl öljyä


(1 iso lehtitaikinalevy ja lisää marinadia tai ketsuppia)


Ohje


kuullota sipuli, valkosipuli ja sienet, lisää suolaa hieman (ks. video)
lisää 1 rkl sokeria
anna jäähtyä hyvin
sekoita seitanpaistin kuivat aineet 
kun sienet ovat jäähtyneet, lisää soijakastike ja oliiviöljy 
surauta sauvasekoittimella
lisää vettä


sekoita kuivat ja kosteat aineet (ja laula joululauluja)
lisää tarvittaessa vettä huuhtomalla sieniseoskulhon pohja - näin et hukkaa yhtään makua
vaivaa taikinaa niin kauan kuin jaksat, jotta maut yhdistyvät tasaisesti
sekoita marinadin ainekset (tai käytä ketsuppia) ja sivele sillä folio
lisää paisti folion ja marinadin päälle ja lado loppu marinadi mötikän päälle
kääri seitan folioon ja muotoile haluamallasi tavalla


esilämmitä uuni 180°C ja kiehauta vettä 
laita kuumaa vettä syvään uuniastiaan vähintään kahden sentin syvyydeltä ja laita paisti astiaan
paista vähintään 2 h 15 min tai jopa 2 h 30 min... ei hätää, paisti ei kuivu vaikka paistaisit hieman ylikin
ota paisti uunista ja avaa folio
seitankinkun voit syödä sellaisenaan tai päällystää vielä lehtitaikinalevyllä, sivellä marinadilla (tai ketsupilla) ja paistaa 200°C (alentaen lämpöä, jottei marinadin sokeri kärähdä, kuten minulle kävi) 
alentaen lämpöä 160-175°C kunnes kuori on kokonaan kypsä (vie noin puolisen tuntia)


viipaloi ja nauti puolukkahillon tai sinapin kera!
Hyvää Joulua!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti