Tavoitteena julkaista joka viikko vähintään kaksi lyhyttä jaksoa. Suunnitelmissa on muutakin, kuin pelkkiä reseptejä. Veganismia kokonaisvaltaisemminkin. Toivon, että blogin avulla veganismista kiinnostuneet voivat kokeilla uusia asioita ja myös, että konkarit saavat aina jotain uutta muhiteltavaa patoihinsa. Tottakai laitan sellaista ruokaa, mitä itse syön joka päivä - eli ei niinkään gourmeta mutta hyvää kyllä.
TEASER! COMING UP! 25.01.2012
TULEVAA SATOA
vaikuta ja tule mukaan facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/what-if-why-not-veganismia-videoin/167258760030248
VEGAANISET NAMUSET KOIRALLE*
HEFU ELI HAMPPUTOFU
KARAMELLI-INKIVÄÄRI
VEGAN POWER BARS ! -myslipatukoita
NOPEA NUUDELIKEITTO
*muhii vielä testikeittiössä
TULEVAA SATOA
vaikuta ja tule mukaan facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/what-if-why-not-veganismia-videoin/167258760030248
VEGAANISET NAMUSET KOIRALLE*
HEFU ELI HAMPPUTOFU
KARAMELLI-INKIVÄÄRI
VEGAN POWER BARS ! -myslipatukoita
NOPEA NUUDELIKEITTO
*muhii vielä testikeittiössä
lauantai 10. joulukuuta 2011
#22 "Palsternakkasoppa & currykrutongit"
Resepti:
400 g palsternakkaa (2 kpl isoja)
1/2 punasipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1/2 rkl kuivattua timjamia (tai 2 rkl tuoretta)
1-2 rkl vegaanista margariinia
kasvimaitoa peittämään vihannekset (esim. soija- tai mantelimaito)
suolaa, pippuria
CURRYKRUTONGIT
muutama pala valitsemaasi paahtoleipää (tai muuta leipää!)
tilkka öljyä
1 punainen chili (voit jättää poiskin)
1 rkl vegaanista margariinia
1 rkl curryjauhetta
Ohje
poista palsternakoista päät, kuori ja paloittele samankokoisiksi palasiksi
hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet
laita kattilaan margariini ja sipulit, kuullota sipuleita hieman (muutama minuutti)
lisää timjami ja ripaus suolaa
sekoita
lisää valkosipuli ja kuullota vielä 30 sekuntia
lisää palsternakka ja sekoittele, älä ruskista palsternakkaa
lisää kasvimaitoa peittämään kasvikset
sekoita, kiehauta ja anna porista kannen alla kunnes palsternakka on kypsynyt
tee sillä aikaa krutongit
poista leivän reunat ja kuutioi
paista kuutioita tilkassa öljyä kunnes palaset ovat rapeita ja kullanruskeita
ota pannu levyltä ja lisää margariini, curryjauhe ja chili
sekoita
krutongit ovat valmiita
(voit halutessasi myös suolata krutongit, mikä ei ole välttämätöntä, sillä margariini sisältää yleensä suolaa)
kun palsternakka on pehmeää, soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderissä
lisää kasvimaitoa, kunnes koostumus on mieleisesi
lisää suolaa ja pippuria maun mukaan, sekoita ja tarjoile
koristele krutongeilla ja tarjoile mukista (ehdoton vaatimus tämä muki-juttu...)
lämpöä vilpoisaan talveen!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti