Tavoitteena julkaista joka viikko vähintään kaksi lyhyttä jaksoa. Suunnitelmissa on muutakin, kuin pelkkiä reseptejä. Veganismia kokonaisvaltaisemminkin. Toivon, että blogin avulla veganismista kiinnostuneet voivat kokeilla uusia asioita ja myös, että konkarit saavat aina jotain uutta muhiteltavaa patoihinsa. Tottakai laitan sellaista ruokaa, mitä itse syön joka päivä - eli ei niinkään gourmeta mutta hyvää kyllä.
TEASER! COMING UP! 25.01.2012
TULEVAA SATOA
vaikuta ja tule mukaan facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/what-if-why-not-veganismia-videoin/167258760030248
VEGAANISET NAMUSET KOIRALLE*
HEFU ELI HAMPPUTOFU
KARAMELLI-INKIVÄÄRI
VEGAN POWER BARS ! -myslipatukoita
NOPEA NUUDELIKEITTO
*muhii vielä testikeittiössä
TULEVAA SATOA
vaikuta ja tule mukaan facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/what-if-why-not-veganismia-videoin/167258760030248
VEGAANISET NAMUSET KOIRALLE*
HEFU ELI HAMPPUTOFU
KARAMELLI-INKIVÄÄRI
VEGAN POWER BARS ! -myslipatukoita
NOPEA NUUDELIKEITTO
*muhii vielä testikeittiössä
torstai 22. joulukuuta 2011
#27 "Banaanileipä"
Resepti:
5 dl jauhoja (4 dl tavallisia, 1 dl grahamjauhoja tai kaikki tavallisia)
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1/2 tl suolaa
ripaus kanelia
3 rkl pellavansiemeniä (joko valmiiksi jauhettuja, tai jauha yhdessä veden kanssa)
100 ml vettä
3 (yli)kypsää banaania
2 dl sokeria
4 rkl öljyä
1 tl vanilja-aromia
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 sitruunan mehu
lisäksi saksanpähkinöitä (tai muita pähkinöitä)
ja rusinoita+aprikooseja (tai muita kuivattuja hedelmiä)
Ohje
sekoita kuivat aineet vispilällä keskenään
esilämmitä uuni 180°C
jauha pellavansiemenet sekoittimessa veden kera tai sekoita valmiiksi jauhetut siemenet ja vesi
lisää siemenmössö kulhoon
lisää banaanit kulhoon
lisää sokeri, öljy ja vanilja-aromi
surauta tehosekoittimella tasaiseksi
lisää sitruunan mehu ja raastettu kuori
sekoita kuivat ja kosteat aineet
varo ylisekoittamasta tai leipä ei nouse täydellisesti
lisää kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä makusi mukaan
kääntele sekaisin
lusikoi taikina leipävuokiin/vuokaan (voitele leipävuoka tarvittaessa)
paista uunissa 45 min - 1 h tai kunnes pinta on kullanruskea ja veitsi tai hammastikku tulee keskelle työnnettäessä puhtaana ulos
nautiskele kahvin kera aamiaiseksi tai jouluisissa illanistujaisissa glögin kera!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti