Tavoitteena julkaista joka viikko vähintään kaksi lyhyttä jaksoa. Suunnitelmissa on muutakin, kuin pelkkiä reseptejä. Veganismia kokonaisvaltaisemminkin. Toivon, että blogin avulla veganismista kiinnostuneet voivat kokeilla uusia asioita ja myös, että konkarit saavat aina jotain uutta muhiteltavaa patoihinsa. Tottakai laitan sellaista ruokaa, mitä itse syön joka päivä - eli ei niinkään gourmeta mutta hyvää kyllä.
TEASER! COMING UP! 25.01.2012
TULEVAA SATOA
vaikuta ja tule mukaan facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/what-if-why-not-veganismia-videoin/167258760030248
VEGAANISET NAMUSET KOIRALLE*
HEFU ELI HAMPPUTOFU
KARAMELLI-INKIVÄÄRI
VEGAN POWER BARS ! -myslipatukoita
NOPEA NUUDELIKEITTO
*muhii vielä testikeittiössä
TULEVAA SATOA
vaikuta ja tule mukaan facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/what-if-why-not-veganismia-videoin/167258760030248
VEGAANISET NAMUSET KOIRALLE*
HEFU ELI HAMPPUTOFU
KARAMELLI-INKIVÄÄRI
VEGAN POWER BARS ! -myslipatukoita
NOPEA NUUDELIKEITTO
*muhii vielä testikeittiössä
perjantai 23. joulukuuta 2011
#29 "Fenkolisalaatti"
Resepti:
(lisukkeena 8:lle henkilölle)
3 fenkolia
3 sellerinvartta
1 kimppu persiljaa
2-4 punaista omenaa (maun mukaan) - käytä vähintään 2 eri laatua!
1 punasipuli + 8-10 aprikoosia liotettuina punaviinissä (väh. 15 min)
(punaviinin sijasta voit käyttää 3 rkl punaviinietikkaa+1 rkl sokeria)
2 tl unikonsiemeniä
100 g saksanpähkinöitä
KASTIKE:
10 pientä kivetöntä taatelia (tai halutessa enemmän/vähemmän)
2 rkl omenaviinietikkaa
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oluthiivahiutaleita
3/4 tl suolaa
vähintään 6 rkl oliiviöljyä (neitsytoliiviöljyä!)
Ohje
laita pilkottu punasipuli ja aprikoosit likoomaan punaviiniin, jos et käytä punaviiniä, liota aineksia punaviinietikassa ja sokerissa (väh. 15 min)
suikaloi fenkolit ohuiksi suikaleiksi
hienonna sellerinvarret kuutioiksi
sheivaa selleristä varret ja hienonna
poista omenoista kanta ja kuutioi
lisää punasipuli ja aprikoosit, käytä myös lillutusneste halutessasi
lisää unikonsiemenet ja sekoita
tee kastike surauttamalla yhteen kaikki ainekset tehosekoittimessa tai blenderissä
tarkista maku ja säädä suolan, öljyn tai taatelien määrää halutessasi
kaada kastike salaattiin
sekoita
paahda saksanpähkinöitä kuivalla pannulla
kun ne alkavat tuoksua ja ruskistuvat hieman, lisää suolaa myllystä ja siirappia
heitä salaatin mukaan ja tarjoile
fenkolisalaatti säilyy hyvin ja sen voi tehdä päivääkin ennen pirskeitä
maku vain paranee ja fenkoli pehmenee
nauttikaa!
Hyvää Joulua!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti