Tavoitteena julkaista joka viikko vähintään kaksi lyhyttä jaksoa. Suunnitelmissa on muutakin, kuin pelkkiä reseptejä. Veganismia kokonaisvaltaisemminkin. Toivon, että blogin avulla veganismista kiinnostuneet voivat kokeilla uusia asioita ja myös, että konkarit saavat aina jotain uutta muhiteltavaa patoihinsa. Tottakai laitan sellaista ruokaa, mitä itse syön joka päivä - eli ei niinkään gourmeta mutta hyvää kyllä.
TEASER! COMING UP! 25.01.2012
TULEVAA SATOA
vaikuta ja tule mukaan facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/what-if-why-not-veganismia-videoin/167258760030248
VEGAANISET NAMUSET KOIRALLE*
HEFU ELI HAMPPUTOFU
KARAMELLI-INKIVÄÄRI
VEGAN POWER BARS ! -myslipatukoita
NOPEA NUUDELIKEITTO
*muhii vielä testikeittiössä
TULEVAA SATOA
vaikuta ja tule mukaan facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/what-if-why-not-veganismia-videoin/167258760030248
VEGAANISET NAMUSET KOIRALLE*
HEFU ELI HAMPPUTOFU
KARAMELLI-INKIVÄÄRI
VEGAN POWER BARS ! -myslipatukoita
NOPEA NUUDELIKEITTO
*muhii vielä testikeittiössä
perjantai 4. marraskuuta 2011
#10 "Hernerouhe goes thai!"
Resepti:
(6-8:lle hengelle)
THAITYYLINEN HERNEROUHE - sopii minkä tahansa täytteeksi quesadillojen lisäksi,
kokeile esim. uunipaprikoihin/sipuleihin ja uuniperunan täytteeksi.
2 rkl öljyä
3 kevätsipulia
2-3 valkosipulinkynttä
pala tuoretta inkivääriä
1 chili siemenet poistettuna (tai jätä siemenet, jos pidät tulisesta)
5 kaffirlimetinlehteä (ei ole välttämätön, mutta suosittelen!)
3 rkl vaaleaa soijakastiketta (jos ei ole vaaleaa, käytä tummaa)
1 rkl palmusokeria (tai ruskeaa sokeria)
1 limetin mehu
250 ml hernerouhetta
1 kasvisliemikuutio
3 dl luomukookosmaitoa
2 dl vettä (plus lisää jos seos vaikuttaa liian kuivalta)
100 g pinaattia
tarvittaessa suolaa, pippuria
QUESADILLOJA VARTEN 6-8 kpl luomutortilloja
tai soita valmistajalle kysyäksesi muiden lättyjen lisäaineiden vegaaniudesta, minä en jaksanut
öljyä paistoon
pekaanipähkinöitä tai saksanpähkinöitä (tai mitä vain pähkinöitä, nämä sopivat vain ekstrahyvin!)
+ jakson numero yhdeksän juustokastike
+ koristeluun basilikaa tai korianteria tms.
Ohje
pilko kevätsipulit - vaaleat ja tummat osat erikseen
hienonna valkosipulinkynnet, inkivääri ja poista chilistä siemenet, suikaloi chili
sekoita valmiiksi soijakastike, limen mehu ja sokeri
lisää öljy pannulle, lisää kevätsipulin vaaleat osat ja kuullota 2-3 min
lisää valkosipuli, chili ja inkivääri
kuullota 30 s (kunnes tuoksuvat vähäsen)
lisää hernerouhe
sekoita
lisää kookosmaito
sekoita
lisää 2 dl vettä
lisää kasvisliemikuutio
--> hauduta 10 min miedolla lämmöllä ja lisää vettä tarvittaessa
10 min kuluttua lisää soijakastikeseos ja pinaatti
laita kansi päälle ja anna hautua 2-3 min
sekoita pinaatti hyvin seokseen
lisää kevätsipulien vihreät osat ja ota pois levyltä
maista ja lisää suolaa jos tarvitset
täytä tortillan toinen puoli seoksella ja lisää muutama pähkinä
(pähkinät tuovat rakenteeseen mukavia yllätysmomentteja)
paina puolet kiinni toisiinsa
öljyä päällimmäinen puoli
lisää öljyä pannulle ja laita letut yksitellen paistumaan öljyämätön puoli alaspäin
paista 30-45 s - älä sen enempää!
tarjoile juustojakson kastikeversion ja silputun basilikan (tai muun yrtin) kanssa
ja NAUTI!
ja päätä, että mikä fuusio lautasella tämä nyt olikaan...?
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti