Tavoitteena julkaista joka viikko vähintään kaksi lyhyttä jaksoa. Suunnitelmissa on muutakin, kuin pelkkiä reseptejä. Veganismia kokonaisvaltaisemminkin. Toivon, että blogin avulla veganismista kiinnostuneet voivat kokeilla uusia asioita ja myös, että konkarit saavat aina jotain uutta muhiteltavaa patoihinsa. Tottakai laitan sellaista ruokaa, mitä itse syön joka päivä - eli ei niinkään gourmeta mutta hyvää kyllä.
TEASER! COMING UP! 25.01.2012
TULEVAA SATOA
vaikuta ja tule mukaan facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/what-if-why-not-veganismia-videoin/167258760030248
VEGAANISET NAMUSET KOIRALLE*
HEFU ELI HAMPPUTOFU
KARAMELLI-INKIVÄÄRI
VEGAN POWER BARS ! -myslipatukoita
NOPEA NUUDELIKEITTO
*muhii vielä testikeittiössä
TULEVAA SATOA
vaikuta ja tule mukaan facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/what-if-why-not-veganismia-videoin/167258760030248
VEGAANISET NAMUSET KOIRALLE*
HEFU ELI HAMPPUTOFU
KARAMELLI-INKIVÄÄRI
VEGAN POWER BARS ! -myslipatukoita
NOPEA NUUDELIKEITTO
*muhii vielä testikeittiössä
perjantai 4. marraskuuta 2011
#9 "Sano juusto!"
Resepti:
KASTIKE
2 dl cashewpähkinöitä
1 tl sipulijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1/2 tl suolaa
1 tl sinappijauhetta
50 ml oluthiivahiutaleita
2 dl kasvimaitoa
1 rkl tahinia
1 rkl tomaattisosetta
2 rkl sitruunamehua (poikkeus: tähän käy purkkisitruuna!)
1 rkl keltaista misotahnaa
Ohje
sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa
lämmitä miedolla lämmöllä kattilassa
tarjoa esim. nachojen tai quesadillojen kera (jakso 10)
KIMPALE
3 dl kasvimaitoa
1 dl mietoa öljyä (ei kylmäpuristettua!)
5 rkl agar agar-jauhetta (huom. tämä on aika paljon yksi perus Punnitse&Säästä-pussukka ei riitä... tarvitset kaksi)
1,5 dl cashewpähkinöitä
1,5 dl oluthiivahiutaleita
2 tl sipulijauhetta
1/2 tl valkosipulijauhetta
3/4 tl suolaa
2 tl sinappijauhetta
1/2 sitruunan mehu
1 rkl tomaattisosetta
50 ml misotahnaa
2 rkl tahinia
öljyä astian öljyämiseen
Ohje
sekoita kasvimaito, öljy ja agar agar-jauhe
sekoita kaikki kuivat aineet tehosekoittimessa jauhoksi
kiehauta agar agar-seos ja keitä sitä 5-10 min tai kunnes se sakenee selkeästi
sekoita mönjä pähkinäseokseen
sekoita loput aineet (paitsi vuoan voiteluun tarvittava öljy tietenkin...) joukkoon
sekoita käsin ja koneella kunnes saat tasaisen massan
lusikoi massa muottiinsa ja anna jäähtyä
peitä tuorekelmulla ja anna jähmettyä jääkaapissa yön yli
käy reunat läpi veitsellä ja plopsauta juusto ulos
poista ensimmäinen kerros esteettisistä syistä halutessasi
ja tarjoa esim. ruisleivän päällä
älä odota maistavasi juustoa, saatat pettyä,
tämä on kuitenkin jotain aivan todella mahtavaa
kokeiltavan arvoista!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti