TEASER! COMING UP! 25.01.2012


TULEVAA SATOA
vaikuta ja tule mukaan facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/what-if-why-not-veganismia-videoin/167258760030248


VEGAANISET NAMUSET KOIRALLE*
HEFU ELI HAMPPUTOFU
KARAMELLI-INKIVÄÄRI
VEGAN POWER BARS ! -myslipatukoita
NOPEA NUUDELIKEITTO


*muhii vielä testikeittiössä



keskiviikko 9. marraskuuta 2011

#12 "Feikkikalapullat & appelsiinikastike"





Resepti:
(12-15 pyörykkää)


2,5 dl urid dal -linssejä
1,5 tl suolaa
1,5 tl kuivattua tilliä (tai 2 rkl tuoretta, jos sitä sattuu olemaan)
ripaus mustapippuria
2 rkl oluthiivahiutaleita
1/2 sitruunan mehu ja kokonaisen sitruunan raastettu kuori


öljyä uppopaistoon


Ohje


liota linssejä yön yli jääkaapissa
valuta vesi pois
sekoita linsseihin kaikki mausteet
soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimella


kuumenna öljy 180-asteiseksi
testaa, onko öljy riittävän kuumaa tekemällä pieni testipallura
voit samalla maistaa, tarvitsetko lisää suolaa taikinaan
palluran tulisi paistua noin 30 sekunnissa kullanruskeaksi
voit aloittaa paistamisen
älä paista liian montaa palluraa samaan aikaan
--> öljyn lämpötila laskee, jolloin pallot eivät paistu, vaan imevät öljyä
uppopaisto EI ole epäterveellistä, jos se tehdään oikein, koska vain osa öljystä läpäisee pinnan ja päätyy itse palluraan
varmista siis, että öljy on tarpeeksi kuumaa


HUOM! öljy lämpenee nopeammin, kun käytät halkaisijaltaan pientä teräskattilaa
jos öljy alkaa savuta, ÄLÄ heitä sinne vettä, poltat kulmakarvasi
ota silloin kattila vain pois pannulta ja anna sen jäähtyä


APPELSIINIKASTIKE


2 dl appelsiinimehua (en pidä muuten appelsiinimehusta, joten en vaivaudu ostamaan kokonaista tölkkiä kastiketta varten, mehutetrat ovat kuin valmiita kastikeannoksia!)
1/2 sitruunan mehu
1 valkosipulinkynsi murskattuna/raastettuna (käytän videolla hienoa lautasraastintani!)
3/4 tl jauhettua juustokuminaa
1 rkl vaaleaa tai tummaa misoa


2 nokaretta vegaanista margariinia
ja saman verran jauhoja


Ohje


laita margariini ja jauhot pannulle
kuumenna sekoittaen ja kypsennä jauhoja pari minuuttia
jauhojen ei tarvitse ruskistua, riittää kun ne eivät ole enää raakoja
lisää ohuena nauhana appelsiinimehuseos samalla sekoittaen
paakkuja ei tule kun voi-jauhosuurus on kuuma ja neste kylmää (tai toisinpäin)
sekoita silti hyvin
ota lämpö pois ja sekoita misotahna joukkoon


kastike on valmista tarjoiltavaksi!
(tämä ei säily jääkaapissa --> tiivistyy...)


Menkää kalaan urid dal -ostoksille! 
Hakaniemen itämaisista kaupoista saa miltei jokaisesta!
Seuraavaan reseptiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti