Tavoitteena julkaista joka viikko vähintään kaksi lyhyttä jaksoa. Suunnitelmissa on muutakin, kuin pelkkiä reseptejä. Veganismia kokonaisvaltaisemminkin. Toivon, että blogin avulla veganismista kiinnostuneet voivat kokeilla uusia asioita ja myös, että konkarit saavat aina jotain uutta muhiteltavaa patoihinsa. Tottakai laitan sellaista ruokaa, mitä itse syön joka päivä - eli ei niinkään gourmeta mutta hyvää kyllä.
TEASER! COMING UP! 25.01.2012
TULEVAA SATOA
vaikuta ja tule mukaan facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/what-if-why-not-veganismia-videoin/167258760030248
VEGAANISET NAMUSET KOIRALLE*
HEFU ELI HAMPPUTOFU
KARAMELLI-INKIVÄÄRI
VEGAN POWER BARS ! -myslipatukoita
NOPEA NUUDELIKEITTO
*muhii vielä testikeittiössä
TULEVAA SATOA
vaikuta ja tule mukaan facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/what-if-why-not-veganismia-videoin/167258760030248
VEGAANISET NAMUSET KOIRALLE*
HEFU ELI HAMPPUTOFU
KARAMELLI-INKIVÄÄRI
VEGAN POWER BARS ! -myslipatukoita
NOPEA NUUDELIKEITTO
*muhii vielä testikeittiössä
perjantai 18. marraskuuta 2011
#15 "Kultamakaroni"
Resepti:
(4 hengelle)
2 rkl öljyä
1 rkl tomaattisosetta
1 rkl curryjauhetta
1 keskikokoinen porkkana
1 pieni punainen paprika
1 keskikokoinen punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1/2 sitruunan mehu
1 rkl tahinia
2 tl dijon-sinappia
2 rkl soijakastiketta
250 ml soijamaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
1 dl oluthiivahiutaleita (ei välttämätön, mutta lisää makua ja ravintoarvoa huomattavasti!)
4 dl kuivamakaronia
GREMOLATA: persiljaa+sitruunankuorta+suolaa+pippuria
Ohje
pilko kasvikset ja soseuta tehosekoittimella tai sauvasekoittimella
lisää mausteet ja sekoita uudestaan
keitä pastaa pakkauksen ohjeiden mukaan, vähentäen keitinajasta kolmisen minuuttia (esim. 12 min --> 9 min) sen tulee olla hieman alikypsää
valuta pasta kun se on al dente
kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja lisää tomaattipyree ja curryjauhe
kypsennä hetki ja lisää sitten kasvisseos
kypsennä koko ajan sekoitellen noin 5 min
lisää sen jälkeen kasvimaito ja sekoita
kiehauta ja anna porista toiset 5 min hiljalleen ilman kantta
lopuksi voit lisätä oluthiivahiutaleita, mutta älä silloin enää anna kastikkeen kiehua, tuhoat muuten ravintoaineet, eivätkä oluthiivahiutaleet pääse täysiin oikeuksiinsa myöskään maullisesti
sekoita kastikkeeseen makaronit ja anna niiden seistä yhdessä noin 5 min kannella peitettynä ja ilman levyn lämpöä (voit ottaa pannun jopa pois liedeltä, jos pelkäät, että se on vielä liian kuuma)
näin ollen pasta kypsyy täydelliseksi ja imaisee vähän kastiketta
tarjoile yksinkertaistetulla gremolatalla (tai pelkällä persiljalla) koristeltuna ja suosittelen tarjoamaan tätä lapsille - he pitävät yksinkertaisesta ja sydämellisestä ruoasta (kukapa ei...) ja näin saat lautaselle ujutettua myös ison kasan terveellisiä ainesosia mm. kasviksia! JEE!
Ensi kertaan!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti