Tavoitteena julkaista joka viikko vähintään kaksi lyhyttä jaksoa. Suunnitelmissa on muutakin, kuin pelkkiä reseptejä. Veganismia kokonaisvaltaisemminkin. Toivon, että blogin avulla veganismista kiinnostuneet voivat kokeilla uusia asioita ja myös, että konkarit saavat aina jotain uutta muhiteltavaa patoihinsa. Tottakai laitan sellaista ruokaa, mitä itse syön joka päivä - eli ei niinkään gourmeta mutta hyvää kyllä.
TEASER! COMING UP! 25.01.2012
TULEVAA SATOA
vaikuta ja tule mukaan facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/what-if-why-not-veganismia-videoin/167258760030248
VEGAANISET NAMUSET KOIRALLE*
HEFU ELI HAMPPUTOFU
KARAMELLI-INKIVÄÄRI
VEGAN POWER BARS ! -myslipatukoita
NOPEA NUUDELIKEITTO
*muhii vielä testikeittiössä
TULEVAA SATOA
vaikuta ja tule mukaan facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/what-if-why-not-veganismia-videoin/167258760030248
VEGAANISET NAMUSET KOIRALLE*
HEFU ELI HAMPPUTOFU
KARAMELLI-INKIVÄÄRI
VEGAN POWER BARS ! -myslipatukoita
NOPEA NUUDELIKEITTO
*muhii vielä testikeittiössä
tiistai 15. marraskuuta 2011
#14 "Tarka dal"
Resepti:
(3-4:lle pääruoaksi ja lisukkeena kuudelle)
300 g punaisia linssejä
850 ml vettä
1/2 tl kurkumaa
1 tl jauhettua korianteria
1 tl garam masala-jauhetta
1 tl suolaa
TARKA:
(takoitus on vain maustaa linssit, älä lannistu, jos et omista kaikkia mausteita,
kokeile vain osalla, tai muuta mielesi mukaan!)
3 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli viipaloituna
1 tl juustokuminansiemeniä
1 tl sinapinsiemeniä
ripaus asafoetidaa ("hajupihka", suosittelen kokeilemaan! maku on fenkolimainen)
2 laakerinlehteä
5 kokonaista neilikkaa
5 kokonaista kardemummaa
1 kanelitanko
1/2 tl- 1 tl chilijauhetta (maun mukaan)
+ tuoretta korianteria
Ohje
kiehauta vesi ja lisää pestyt linssit
lisää kurkuma ja korianteri
keitä kannen alla noin 15 min
lisää garam masala-jauhe ja suola
lisää halutessasi vettä (päätät itse dalin koostumuksen)
hienonna valkosipuli ja viipaloi sipuli
ota mausteet valmiiksi
muista murskata kardemummat vaikkapa purkin avulla (ks. video)
kuumenna öljy pannussa
lisää juustokuminan- ja sinapinsiemenet
kun sinapinsiemenet poksahtelevat, lisää asafoetida
lisää kokonaiset mausteet ja sekoita koko ajan, etteivät mausteet pala
(hyvä indikaattori on laakerinlehti, älä anna sen tummua liikaa)
lisää sipuli ja kuullota noin minuutti
lisää valkosipuli
lisää chilijauhe
lisää tarka linsseihin
sekoita, peitä kannella ja anna hautua jonkin aikaa
voit myös halutessasi syödä sen heti
minä annoin tarkan hautua noin 5-10 min
TARJOILE höyryävän kuumana
tämä ei säily hyvin, se pitää syödä vain om nom heti nam nam!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti