Tavoitteena julkaista joka viikko vähintään kaksi lyhyttä jaksoa. Suunnitelmissa on muutakin, kuin pelkkiä reseptejä. Veganismia kokonaisvaltaisemminkin. Toivon, että blogin avulla veganismista kiinnostuneet voivat kokeilla uusia asioita ja myös, että konkarit saavat aina jotain uutta muhiteltavaa patoihinsa. Tottakai laitan sellaista ruokaa, mitä itse syön joka päivä - eli ei niinkään gourmeta mutta hyvää kyllä.
TEASER! COMING UP! 25.01.2012
TULEVAA SATOA
vaikuta ja tule mukaan facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/what-if-why-not-veganismia-videoin/167258760030248
VEGAANISET NAMUSET KOIRALLE*
HEFU ELI HAMPPUTOFU
KARAMELLI-INKIVÄÄRI
VEGAN POWER BARS ! -myslipatukoita
NOPEA NUUDELIKEITTO
*muhii vielä testikeittiössä
TULEVAA SATOA
vaikuta ja tule mukaan facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/what-if-why-not-veganismia-videoin/167258760030248
VEGAANISET NAMUSET KOIRALLE*
HEFU ELI HAMPPUTOFU
KARAMELLI-INKIVÄÄRI
VEGAN POWER BARS ! -myslipatukoita
NOPEA NUUDELIKEITTO
*muhii vielä testikeittiössä
sunnuntai 20. marraskuuta 2011
#16 "Portobellopihvit & hernerouhelisuke"
Resepti:
YRTTINEN HERNEROUHE
(4-6 hengelle)
2 dl hernerouhetta
7 dl vettä
2 rkl tuoretta timjamia
1 valkosipulinkynsi
3/4 tl suolaa
1 tl ruskeaa sokeria
1-2 rkl vegaanista margariinia
1-2 rkl dijon-sinappia
(suolaa ja pippuria)
Ohje
murskaa valkosipuli (ei tarvitse kuoria) ja heitä se 7 dl kiehuvaa vettä
ota kattila liedeltä ja anna seisoa noin 5 min (vähän samaan tapaan kuin keittäisit teetä)
hienonna timjami
ota valkosipuli pois ja lisää ruskea sokeri ja suola
kiehauta ja lisää hernerouhe
sekoita hyvin ja anna porista kymmenen minuuttia ilman kantta matalalla lämmöllä
lisää margariini, sinappi ja timjami + suolaa ja pippuria maun mukaan
anna seistä ilman kantta pienellä lämmöllä kunnes koostumus on mieleisesi
PORTOBELLOPIHVIT
(3 hengelle)
6 kpl keskikokoisia tai isoja portobellosieniä
3 rkl (mieluiten vähäsuolaista) soijakastiketta
2 rkl kuivaa punaviiniä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl ruskeaa sokeria
2-4 rkl vegaanista margariinia
Ohje
poista kannat ja musta osa lakin alta (en osaa nimetä sitä...) näön vuoksi halutessasi
sekoita kastike soijakastikkeesta, viinistä, balsamiviinietikasta ja sokerista
(jos käytät makeaa punaviiniä, et tarvitse sokeria)
lisää 2 rkl margariinia pannulle ja kun se alkaa tiristä, lisää 3 kpl sieniä ja paista molemmin puolin, tee sama lopuille sienille ja lisää sen jälkeen kaikki sienet yhtäaikaa pannulle
lisää marinadikastike ja anna haihtua ja keittyä kokoon
kastike glaseeraa pinnan, koska margariini on tehnyt sienistä jokseenkin vedenpitäviä
kääntele sieniä muutamaan kertaan
kun suurin osa nesteestä on haihtunut, ota pannulta ja tarjoile
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Lakin alapuolella olevia juttuja sanotaan heltoiksi. ☺
VastaaPoistaOukei! :D hehee kiitoksia! Niin epäilin, mutten viitsinyt sanoa mitään väärää...
VastaaPoista